Huawei pregătește un rival pentru Samsung Galaxy Z Flip3 – cel mai vândut smartphone pliabil din 2021

Sasmung Galaxy Z Flip3 înțeleg că se bucură de succes comercial – 1.000.000 de unități vândute în 40 de zile de la debut. Huawei se numără printre companiile despre care se vorbește că pregătește un rival pentru pliabilul sud-coreean.

Samsung este optimist pentru 2022 și a urcat predicția de livrări la 9 milioane de Galaxy Z Flip și 4 milioane de Galaxy Z Fold. L-am testat, iar review-ul complet îl găsiți aici.

Discutăm despre smartphone-uri cu preț de la 8 – 900 euro în sus, iar concurența nu are cum să nu fie interesată. Huawei ar fi început producția de masă pentru rivalul lui Galaxy Z Flip3 în noiembrie. Ar fi comandat un mecanism de pliere de la un furnizor chinez (ce s-a lăudat că mecanismul de pliere este ieftin de produs, iar Huawei ar fi pus comanda).

Nu se cunosc alte informații legate de noul pliabil al Huawei. Mate Xs mi s-a părut a fi smartphone-ul pliabil cu factorul wow la pachet, dar și cel mai puțin rezistent pe termen lung (ecran din plastic pe exterior nu are cum să fie bine pe termen lung, mi se pare a fi predispus la zgârieturi accidentale).

Pe de altă parte, Huawei nu prea mai poate face rost de componente și încearcă tot felul de artificii precum cel descris aici. Căderea pe piața chineză este destul de puternică, după cum ați descoperit în statistica furnizată de Counterpoint Research.

Sursa: Gizmochina.com

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro;
Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III.
Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.