Tinkoff Bank, bancă online fără nicio surcursală fizică, va fi cumpărată de gigantul rus Yandex pentru 5.48 miliarde de dolari

Diverse

Piaţa companiilor de tehnologii financiare (fintech) este în plină dezvoltare, iar “mişcări de trupe” importante se fac periodic. Una dintre cele mai mari achiziţii ale anului 2020 a fost confirmată de curând, gigantul rus Yandex achiziţionând pentru 5.48 miliarde de dolari banca online Tinkoff Bank.

Yandex va pregăti o ofertă în numerar şi pe acţiuni la o valoare de 27.64 dolari / acţiune şi chiar dacă mai este un mic pas de trecut (tranzacţia trebuie să fie aprobată în adunarea generală Yandex, însă este puţin probabil ca aceasta să fie respinsă), achiziţia va reprezenta un şoc important pe piaţa tehnologică şi bancară din Rusia.

Această tranzacţie va crea o companie cu o capitalizare de peste 20 de miliarde de dolari, o companie ce va putea astfel să se extindă mai mult la nivel global.

Yandex este cunoscută după motorul de căutare cu acelaşi nume, motor utilizat zilnic de zeci de milioane de utilizatori în întreaga lume, în timp ce Tinkoff Bank este o bancă online fără sucursele fizice cu peste 10 milioane de clienţi.

În România Yandex este prezentă prin aplicaţia de e-hailing Yango (concurent direct pentru Uber şi Bolt).

Sursa: zf.ro

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.