Philips OLED+986 şi OLED+936 – televizoare premium realizate în colaborare cu Bowers & Wilkins

Televizoare

TP Vision Europe B.V. a anunţat lansarea în Europa a televizoarelor premium Philips OLED+986 şi OLED+936. Cele două modele sunt realizate în colaborare cu experţii audio Bowers & Wilkins.

Philips OLED+986 și OLED+936 au cele mai performante panouri OLED disponibile în acest moment. Televizoarele beneficiază de o luminozitate cu 20% mai puternică și o suită de procesare deosebit de performanță, a 5-a generație de procesoare P5 Intelligent Dual Picture Engine, ridică calitatea imaginii la noi standarde – cu o claritate mai bună, culori și tonuri ale piele mai precise și un contrast mai bun. Conținutul Dolby Vision, în special HDR atunci când se utilizează „modul Dolby Bright” beneficiază cel mai mult de pe urmă acestor tehnologii.

A 5-a generație P5 AI adaugă un nou mod de detectare a filmelor, în timp ce Ambient Intelligence încorporează un senzor de lumină ambientala care permite televizorului sa ajusteze setările, atât pentru conținut SD sau HDR, în așa fel încât imaginea afișată sa fie întotdeauna optimizată la nivelul de lumină ambientală.

Philips continuă să fie unul dintre puținii producători de televizoare care oferă suport pentru toate formatele HDR majore. În plus față de compatibilitatea HLG, HDR10 și HDR10 +, atât OLED+986, cât și OLED+936 acceptă acum HDR10+ Adaptiv care combină metadatele dinamice HDR10+ cu informațiile de lumină ambientală în timp real pentru a optimiza automat nivelul de luminozitate în orice mediul și pentru a crește detaliile în zonele întunecate ale imaginii.

Noile televizoare beneficiaza de iluminarea Ambilight pe toate cele patru laturi pentru a oferi o experiență de gaming superioară. Conectivitate HDMI 2.1 cu VRR, compatibilitate Freesync Premium și G-Sync oferă cei mai buni timpi de răspuns oferiţi de televizoarele OLED lansate în 2021.

Gamerii vor beneficia de funcţia Fast Motion Clarity, care oferă o tranziție realistă si o calitate crescută fără a introduce artefacte și rulând la 100Hz (cu 50Hz mai mult decât un televizor obișnuit).

Panourile televizoarelor OLED+986 și OLED+936 sunt, de asemenea, protejate în mod unic de puterea procesorului P5 Intelligent Dual Picture Engine și a soluției sale unice anti-burn-in care utilizează o funcție avansată de detectare a logo-ului pentru a monitoriza o rețea de 32.400 zone, pentru a detecta foarte precis conținutul static și pentru a reduce treptat intensitatea luminii pentru a evita arderea – toate fără a compromite calitatea imaginii afișate pe ecran.

Calibrarea la nivel profesional este disponibilă pe modele din 2021 prin Calman Ready, care oferă acces ușor la funcția de calibrarea automată a culorilor, permițând televizoarelor să fie ajustat conform celor mai înalte standardele.

Noile televizoare continuă să ofere cel mai bun design european, cu un finisaj premium care utilizează materiale de cea mai buna calitate, inclusiv pânză Kvadrat, sticlă și metal cu o telecomandă premium imbracata in piele Muirhead.

Televizoarele Philips OLED+986, cât și OLED+936 au un grilaj micro-mesh pe partea din față a carcasei difuzoarelor, iar pânza Kvadrat a fost mutată în partea superioară a carcasei.

Philips OLED+936 și OLED+986 dispun de difuzoare Bowers & Wilkins reproiectate și îmbunătățite pentru a garanta cea mai înaltă calitate a sunetului disponibilă în prezent. Ambele televizoare au un decodor Dolby Multistream îmbunătățit și HDMI eARC pentru un transfer mai eficient al conținutului audio. În plus, familiara tehnologie Tweeter-on-Top a televizoarelor OLED+986 include acum și tehnologia Continuum de la Bowers & Wilkins.

Philips OLED+986 va fi disponibil comercial din noiembrie în varianta de 65 inci, în timp ce Philips OLED+936 va fi disponibil din octombrie în variante de 48 inci, 55 inci şi 65 inci. Momentan nu avem informaţii legate de preţ.

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.