Realme Flash va fi primul smartphone Androd cu încărcare wireless magnetică

Telefoane Mobile

Seria iPhone 12 a lansat în premieră pe un smartphone tehnologia Apple MagSafe, adică un soi de încărcare wireless magnetică. Avem o serie de conectori speciali pe bază de magnet care permit o încărcare la un maxim de 15W.

Producătorul chinez Realme pregăteşte o tehnologie similară denumită Realme MagDart. Principiul de funcţionare va fi acelaşi ca în cazul Apple MagSafe, cu menţiunea că în cazul sistemului Realme vom avea în plus un ventilator al cărui scop este acela de a menţine temperaturile în control. Nu ştim încă sigur, însă se pare că Realme MagDart va depăşi maximul de 15W de la Apple, posibil un 20 – 25W.

Primul smartphone cu această tehnologie nouă în lumea Android va fi Realme Flash. Vorbim de un telefon premium, unul tip flagship, ce va utiliza procesorul Qualcomm Snapdragon 888 de tip octa-core, Adreno 660 GPU, până la 256 GB spaţiu de stocare, până la 12 GB RAM, cameră foto triplă şi Android 11 cu interfaţa Realme UI 2.0.

Noul device ar urma să fie lansat la începutul lunii următoare, posibil data de 3 august. Nu sună rău, îl aşteptăm.

Sursa: gsmarena.com

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.