Xiaomi HyperCharge – încărcarea bateriei la 200W va fi utilizată pe smartphone-uri din 2022

Se pare că Xiaomi are planuri mari cu tehnologia HyperCharge, cea care va încărca smartphone-urile la 200W.

Surse din China susţin că această tehnologia va fi folosită pe telefoane începând cu 2022 şi că primul device cu va beneficia de avantajele noului sistem de încărcare ar putea fi Xiaomi Mi 12 Ultra.

Pentru cei care nu ştiu, Xiaomi HyperCharge promite super rezultate de încărcare rapidă a bateriei: o baterie de 4000 mAh de la 0 la 100% în doar 8 minute.

[embedded content]

Sigur că există şi un dezavantaj şi anume degradarea mai rapidă a bateriei. Reprezentanţii Xiaomi au declarat că din testele făcute de companie a rezultat că o baterie încărcată la 200W s-ar degrada cu 20% după 800 de cicluri de încărcare. Pentru un utilizator obişnuit ar însemna un minim de 2 ani de utilizare fără prea mari probleme.

Din păcate o baterie nu se degradează doar de la ciclurile de încărcare, tocmai de aceea este foarte probabil ca degradarea după 24 de luni să fie ceva mai mare. Rămâne de văzut cum va compensa Xiaomi acest neajuns, mă gândesc că o soluţie ar putea fi schimbarea periodică a bateriei (asta ar însemna schimbarea bateriei de 1-2 ori într-un ciclu de viaţă complet).

Sursa: gsmarena.com

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.