5G-ul de la Orange a ajuns la 100% din populația Bucureștiului

Veste bună pentru cei ce locuiesc în București și dispun de un smartphone 5G, Orange a anunțat astăzi că oferă acoperire pentru 100% din populația capitalei.

Am întrebat pe la furnizori de tehnologie 5G și mi se confirmase că operatorul portocaliu dispune de cea mai largă acoperire în 5G, iar acum avem o informație de la cea mai autorizată sursă.

Am extras câteva informații din comunicatul emis de Orange:

  • vitezele în 5G ajung până la 1.2 Gbps în download;
  •  acoperirea în 5G a ajuns la 100% din populația Bucureștiului, alte zone din țară în care ai semnal 5G de la Orange: Otopeni, Voluntari, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Brașov, Constanța și Mamaia;
  • printre telefoane compatibile 5G ce se află în oferta Orange: Reno 3 Pro 5G, Xiaomi Mi 10 5G, Motorola Moto G 5G Plus, LG Velvet 5G, Huawei P40 Pro;
  • 98.86% din populația României se află sub acoperire 4G, 59.63% sub 4G+;

Declarație oficială:

De peste 20 de ani, performanţa reţelei Orange reprezintă principala garanţie a calităţii serviciilor pe care le oferim. Astăzi facem încă un pas important în această direcţie prin lansarea reţelei 5G în Bucureşti pentru 100% din populaţia capitalei. Pentru clienţii Orange acest lucru se traduce prin viteze superioare de internet şi un timp de răspuns al reţelei extrem de scăzut în accesarea serviciilor, fie că vorbim despre streaming de conţinut video sau sesiuni intense de gaming. În plus, prin extinderea reţelei 5G susţinem afacerile viitorului care vor utiliza această tehnologie pentru proiecte de automatizare, IOT, Smart City sau dezvoltarea maşinilor autonome.” a declarat Emmanuel Chautard, Orange Chief Technology Officer.

Și uite ce ar fi fost interesant de știut, ce tehnologie au folosit și aici mă refer în special la furnizor. Așa știm că au folosit spectrul licitat prin 2015.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro;
Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY S20 Plus, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III.
Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.