IAR Braşov va produce în România sisteme UAV avansate (aeronave fără pilot)

Diverse

Din categoria “veşti bune” aflăm astăzi că IAR Braşov şi Israel Aerospace Industries, companie de stat israeliană care activează în domeniu sistemelor aeriene și astronautice pentru uz militar și civil, au semnat un acord de cooperare pentru producţia de sisteme UAV avansate în România.

Denumirea de UAV vine de la Unmanned Aerial Vehicle, adică vorbim de o aeronavă fără pilot sau în limbaj popular dronă.

Acordul de cooperare se bazează pe experienţa vastă atât a Israel Aerospace Industries, cât şi a IAR Brasov în activităţi de proiectare, fabricare, asamblare şi testare, pentru a dezvolta cel mai avansat model UAV Tactical Heron. În urma unui transfer de cunoştinţe, proiectarea, producţia componentelor şi integrarea, asamblarea şi întreţinerea acestora vor fi toate realizate în România. De la construcţia şi asamblarea componentelor, până la pregătirea personalului, modernizarea şi întreţinerea aeronavelor, inginerii şi experţii români vor conduce procesul de dezvoltare a UAV-urilor.

Tactical Heron este un UAV tactic capabil să opereze în condiţii meteorologice extreme, poate atinge o altitudine maximă de zbor de 7.300 de metri, o viteză de 224 km/h şi o sarcină utilă de 180 de kilograme. Tactical Heron îndeplineşte standardele şi reglementările acceptate la nivel mondial, precum şi cerinţele STANAG 4671 NATO.

[embedded content]

Sursa: monitorulapararii.ro

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.