QNAP QXG-10G2TB – placă de rețea cu 2 x 10 Gbps dezvoltată pe PCIe Gen 3.0 x 4

QNAP a prezentat o placă de rețea capabilă de viteze de până la 10 Gbps. Se numește QNAP QXG-10G2TB și este echipată cu două porturi capabile de 100 Mbps / 1 Gbps / 2.5 Gbps / 5 Gbp și 10 Gbps. Este dezvoltată pe PCIe  Gen 3.0 x 4 și este compatibilă cu PCIe Gen 2.

Am extras câteva informații din comunicat:

  • soluție entry-level de 10 GbE ce este compatibilă cu PC-urile ce rulează Windows 10 și Ubuntu;
  • controller Marvel AQtion Multi-Gigabit AQC113C;
  • jumătate din consumul de energie al modelelor anterioare;
  • poate fi utilizată într-un NAS QNAP cu PCIe și QTS 4.5.2 / QuTS hero 4.5.2. sau versiune ulterioară, PC-uri sau stații de lucru cu Windows 10 sau Ubuntu 18.04;

Prețul său este de 227 dolari în shop-ul QNAP.

Declarație oficială:

“Potrivită pentru utilizatorii casnici și firmele mici, placa de rețea QXG-10G2TB reprezintă o modalitate simplă pentru utilizatorii de NAS-uri QNAP sau de PC-uri și stații de lucru să implementeze o rețea 10GbE de mare viteză, bucurându-se de avantaje în numeroase scenarii de utilizare, cum ar fi jocuri, multimedia, virtualizare, transfer de fișiere mari și backup”, a declarat Andrei Stîncășeanu, Territory Sales Representative QNAP Systems pentru Romania/SEE.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro;
Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III.
Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.