Primele unităţi Dacia Spring au început să fie livrate cumpărătorilor din România

gAuto

În primăvara acestui an Dacia a dat startul precomenzilor primului său model 100% electric – Dacia Spring. În primul weekend au fost realizate un număr record de rezervări, peste 4000 de români încercând să prindă o maşină electrică ieftină.

Timpul a trecut şi iată că la jumătate de an distanţă Dacia a început să livreze primele unităţi către cumpărători. Cu o uşoară întârziere au intrat în Europa prin portul Kopper din Slovenia aproximativ 1600 de unităţi Dacia Spring, toate pentru România. Acestea au fost distribuite dealerilor în funcţie de alocarea la momentul comenzii, iar dealerii la rândul lor au început livrarea către clienţii finali.

Se pare că Dacia a reuşit să suplimenteze alocarea de unităţi Dacia Spring pentru România, astfel că până la sfârşitul acestui an cel puţin 3500 de români vor putea circula cu prima maşină Dacia 100% electrică.

Dacia Spring este fabricată în China fiind dezvoltată pe baza modelului Renault K-ZE. Chiar dacă nu este un model aşa zis autohton, peste ani vom asista şi la prima Dacia electrică construită la Piteşti.

Sursa: profit.ro

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.