Cumperi un smartphone Nokia, iar HMD Global plantează copaci în numele tău

Telefoane Mobile

HMD Global şi Asociaţia EcoAssist au anunţat lansarea proiectului “Plantăm Împreună”, o iniţiativă parte a campaniei “Plantăm fapte bune în România”.

Mecanismul din spatele acestei idei este foarte simplu: cumperi unul dintre noile smartphone-uri Nokia, introduci codul IMEI pe site-ul plantamfaptebune.ro/plantamimpreuna, iar echipa din spatele campaniei va planta între doi şi cinci copaci în funcţie de device astfel:

  • pentru Nokia XR20 – cinci arbori;
  • pentru Nokia X20 – patru arbori;
  • pentru Nokia X10 şi Nokia G50 – trei arbori;
  • pentru Nokia G20 şi Nokia G10 – doi arbori.

Copacii vor fi plantaţi în judeţele Alba, Bacău, Cluj, Sibiu şi Timiş.

În ultimii ani, HMD Global a făcut o serie de pași importanți pentru a reduce impactul asupra mediului – de la renunțarea la încărcătorul de telefon din cutie și până la asigurarea unei durate de viață cât mai extinse a terminalului, prin actualizări constante de securitate. Toate acestea ajută planeta prin reducerea deșeurilor electronice.

„Anul acesta ne-am impus ținta ambițioasă de a planta un milion de arbori pentru a ajuta la reconstruirea mediului înconjurător și a putea face față noilor provocări, iar România pune o piatră de temelie importantă în atingerea acestui deziderat. Suntem hotărâți să ajutăm la ghidarea actualului sistem economic către un model mai sustenabil – fie că vorbim de transformarea circuitului de producție pentru a ne asigura că terminalele noastre pot fi folosite în parametri optimi pentru cel puțin 3 ani, cu mai bine de un an peste media europeană, de donarea întregii sume acumulate din vânzarea încărcătoarelor către ONG-uri care contribuie la eliberarea de deșeuri a canalelor navigabile, sau, iată, de asumarea unor obiective de refacere a biodiversității fără de care nici noi, nici generațiile viitoare nu am putea trăi în condițiile cu care ne-am obișnuit. HMD Global este o companie responsabilă aflată în continuă transformare și credem cu tărie că trebuie să contribuim activ la impunerea unor noi standarde în domeniu. De aceea ne bucurăm că o inițiativă proactivă ca Plantăm fapte bune în România a observat acest lucru și ni s-a alăturat fără ezitare în această călătorie frumoasă”, a declarat Robert Siewierski General Manager Europa de Est, HMD Global.

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.