OPPO nu confirmă zvonul legat de retragerea sa și a OnePlus din Europa

AndroidAuthority a publicat un zvon legat de retragerea OPPO și OnePlus de pe bătrânul continent. Între timp, filiala locală ne-a dat un punct de vedere pe această temă.

AndroidAuthority l-a citat pe un zvonac de pe twitter.

Informația a pornit din China și a ajuns a fi confirmată de către Max Hambor sau SnoopyTech. Înțeleg că sunt surse valide, de cele mai multe ori.

Se vehicula zvonul că OPPO, OnePlus și Realme vor ieși de pe piețele din Marea Britanie, Franța, Germania și Olanda. Un pretext era dat de către faptul că vânzările din aceste piețe au un cost ridicat pentru compania chineză. Vânzările nu ar genera suficient profit spre a motiva păstrarea prezenței în această zonă a lumii.

Piața în sine este destul de concurențială, iar vânzările de smartphone-uri nu mai sunt pe val în Europa (sub efectul inflației dată printre altele și de conflictul dintre Ucraina și Rusia).

Între timp, filiala locală a preluat cu copy / paste un răspuns trimis de către OPPO la nivel global:

OPPO and OnePlus are committed to all the existing European markets. We had a great start in 2023 with the successful launches of several products in Europe and have a line-up of upcoming products for the rest of the year. As always, OPPO and OnePlus will continue to provide more innovative products and the best-in-class service for users moving forward.”

Și traducerea:

OPPO și OnePlus sunt dedicate tuturor piețelor din Europa. Am avut un start bun în 2023 cu lansarea mai multor produse în Europa și avem o linie de produse pregătită pentru restul anului. Ca întotdeauna, OPPO și OnePlus vor continua să livreze produse inovatoare și cele mai bune servicii din piață pentru utilizatori vor merge înainte

De aici tragem concluzia că nu au de gând să iasă de pe piața europeană și că au planuri deja stabilite pentru întregul an. Nu au lăsat de înțeles că durata este mai lungă de 1 an. Cine știe, pot reveni între timp cu un alt punct de vedere care să confirme informațiile vehiculate mai sus.

Nu cred că OPPO, OnePlus și Realme vor ieși din Europa până la sfârșit de an, dar în funcție de rezultatele atinse s-ar putea să vedem o mișcare în acest sens peste câțiva ani.

Sursa: AndroidAuthority.com

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro;
Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16
Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.