StakeBorg Academy a lansat primul asistent educaţional cu inteligenţă artificială din România

Software

Este clar că inteligenţa artificială este viitorul, iar în următorii ani din ce în ce mai multe produse vor include această tehnologie în standard, iar învăţarea online nu va face excepţie.

Din păcate România se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană la capitolul învățare online, potrivit unui studiu Eurostat din 2022, doar 8% dintre români declarând că, în ultimele trei luni, au folosit internetul în scop educațional. Pentru a impulsiona adopția noilor tehnologii în educație, StakeBorg Academy a lansat primul asistent de învățare bazat pe inteligență artificială din România.

„Suntem pe ultimul loc în UE la digitalizare, precum și la învățare online, chiar dacă ne bucurăm de una dintre cele mai mari viteze la internet din lume. Acesta este contextul din mijlocul căruia ne uităm spre viitor, unul în care digitalizarea va crea 97 de milioane de locuri de muncă până în 2025, potrivit World Economic Forum. Pentru a ne asigura că noile generații vor fi competitive pe piața muncii, este nevoie de un plan ambițios de reformare și inovare a învățământului. Educația trebuie să țină pasul cu avansul tehnologic iar asta înseamnă ca atât elevii cât și profesorii să fie pregătiți să navigheze în noua realitate tehnologică.  StakeBorg Academy, un lider în domeniul educației inovatoare, lansează primul asistent educațional bazat pe Inteligență Artificială din România, construit cu ajutorul tehnologiei Chat GPT și mai apoi antrenat să-și dezvolte expertiza în zona educațională”, a declarat Vlad Mercori, CEO StakeBorg.

Utilizatorii StakeBorg Academy vor beneficia de o nouă experiență de învățare, cu ajutorul asistentului educațional bazat pe tehnologia Chat GPT – StakeBorg Academy Buddy. Și, pentru că viitorul aparține oamenilor curioși, cei interesați pot testa AICI, în mod gratuit, cursurile din platforma StakeBorg Academy, precum și beneficiile aduse de asistentul educațional StakeBorg Academy Buddy.

„Ca exercițiu de imaginație cu privire la potențialul AI, putem spune că StakeBorg Academy Buddy este rezultatul colaborării între două sisteme distincte de inteligență artificială. Am folosit tehnologia Chat GPT pentru a descrie caracteristicile asistentului educațional StakeBorg Academy Buddy, iar mai apoi acestor caracteristici li s-a dat o formă vizuală cu ajutorul Midjourney. Colaborarea dintre sistemele de Inteligență Artificială va da un nou sens conceptelor de productivitate și dezvoltare economică….Lucrăm îndeaproape cu partenerii noștri, atât din mediul privat cât și public, pentru ca beneficiile unor tehnologii ca Inteligența Artificială, Machine Learning sau Realitatea Virtuală să schimbe profund status quo-ul sistemului educațional din România. Ne dorim ca noile generații să fie pregătite să țină piept viitorului și prima condiție pentru acest lucru este ca în educație, familiarizarea cu noile tehnologii să devină un obiectiv strategic.”, a adăugat Evelyne Vîlcu, Chief Growth Officer StakeBorg.

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.