Xiaomi Mi A3 a primit update la Android 11, însă la doar câteva ore distanţă actualizarea a fost retrasă deoarece a stricat mai multe telefoane

Software

În vara anului trecut Xiaomi a anunţat că renunţă la programul Android One, că nu va mai lansa niciun smartphone cu Android stock, iar seria de telefoane Mi A va fi trasă pe linie moartă.

Se pare că Xiaomi a renunţat aproape de tot şi la device-urile deja prezente în piaţă, astfel nu îmi explic de ce există atât de multe probleme legate de update-urile acestora. Anul trecut actualizările la Android 10 pentru Xiaomi Mi A2 Lite şi Mi A3 au fost retrase de mai multe ori pe fondul unor bug-uri majore, iar anul acesta începe la fel.

În ultimele zile din 2020 utilizatorii de Xiaomi Mi A3 au confirmat că au primit notificare de update la Android 11, însă mai mulţi dintre ei s-au plâns că după actualizare telefoanele s-au stricat. Acestea nu au mai putut fi deschise sub nicio formă, au devenit aşa numite bricked phones.

Plângerile au tot curs pe Twitter, Reddit, ba chiar a fost creată o petiţie pe change.org pentru a se găsi o soluţie pentru cei cărora li s-au stricat device-urile după actualizare.

Între timp Xiaomi a anunţat că ştie de probleme şi că update-ul a fost retras. Cât despre cei cu smartphone-urile brick-uite, producătorul chinez a declarat că va căuta soluţii.

Sursa: gadgets.ndtv.com

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.