Varta amână investiţia de peste 1 miliard de euro pregătită pentru România

gEV

În vara acestui an Varta anunţa că va investi peste 1 miliard de euro în România prin construcţia unei noi fabrici de baterii pentru maşini electrice. Investiţia urma a fi făcută prin intermediul companiei V4Drive Romania SRL, subsidiară a diviziei Pertrix V, cea care se ocupă de baterii e-car.

Din păcate cele mai noi rapoarte financiare publicate de Varta arată o situaţie economică destul de dificilă, astfel că investiţia promisă în România va fi amânată o perioadă, cel puţin până când angajamentele obligatorii faţă de clienţi vor fi asigurate.

Reprezentanţii companiei susţin că rezultatele financiare în scădere sunt puternic afectate de creşterea preţurilor la energie şi la materii prime, de întreruperile de producţie ale furnizorilor cauzate de pandemia COVID-19 (China aplică în continuare strategia “zero COVID”), de continuarea deficitului global de seminductori etc.

Varta a anunţat deja că în perioada imediat următoare va implementa un pachet de măsuri menit să reducă costurile şi să crească profitabilitatea, urmând ca investiţiile ce nu sunt urgente să fie amânate o perioadă (aici este inclusă şi fabrica de baterii pentru maşini electrice din România).

Sursa: profit.ro

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.