Corning Inc. anunţă lansarea oficială a sticlei de protecţie Corning Gorilla Glass Victus 2

Smartphone

Mai toate smartphone-urile de pe piaţă vin cu un strat de protecţie suplimentar aplicat ecranelor, unul din sticlă menit să ofere un plus de siguranţă.

La nivel global (în China mai puţin) majoritatea device-urilor folosesc sticlă Gorilla Glass realizată de compania americană Corning Inc. Până de curând cea mai rezistentă sticlă produsă de companie era Corning Gorilla Glass Victus, aceasta fiind utilizată în special pe telefoane tip flagship.

Din 2023 smartphone-urile premium vor beneficia de avantajele unei noi generaţii, Corning Gorilla Glass Victus 2. Mare parte dintre caracteristicile Corning Gorilla Glass Victus se păstrează, compania americană concentrându-şi eforturile pe două mari aspecte: creşterea rezistenţei la căderi şi la zgârieturi.

Nu avem cifre exacte, însă Corning Inc. susţine că noua sticlă oferă rezistenţă sporită la căzături de până la 2 metri pe suprafeţe dure (ciment, pietre, asfalt etc.), astfel că utilizatorul modern poate sta mai liniştit când foloseşte device-ul pe stradă. Compoziţia nouă utilizată în crearea acestei sticle vine cu o rezistenţă îmbunătăţită şi la zgârieturi.

Sticla Corning Gorilla Glass Victus 2 va oferi mai multe garanţii, însă chiar şi aşa o folie de protecţie suplimentară nu strică.

[embedded content]

Sursa: corning.com

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.