DFSK, SERES, BAIC, FAW-Bestune, JAC şi Brilliance-SWM Motors – şase noi mărci auto chinezeşti disponibile pe piaţa din România

gAuto

Sincer să vă spun nu ştiam despre prezenţa celor şase mărci auto chinezeşti în România, însă cei de la 0-100.ro au făcut o analiză interesantă.

Se pare că din februarie 2022 în ţara noastră puteţi achiziţiona şi maşini de la branduri precum DFSK, SERES, BAIC, FAW-Bestune, JAC sau Brilliance-SWM Motors. Acestea sunt distribuite oficial de alianţa MAG Automobile şi New Car Trading.

MAG Automobile este importator oficial în Iaşi pentru branduri precum Toyota, Lexus, Honda, Skoda, Ford și Volvo, în timp ce New Car Trading face parte din grumul de firme Arkum (în anumite zone sunt importatori oficiali Toyota).

Revenind la subiectul articolului, reprezentanţii alianţei au declarat că pentru cele şase mărci auto chinezeşti există acces la piese de schimb, iar servisarea este disponibilă deja în mai multe oraşe din ţară (Iaşi, Odorheiu Secuiesc, Târgu Mureş, Suceava, Tulcea, Craiova, Braşov şi Bucureşti). Oferte pentru DFSK, SERES, BAIC, FAW-Bestune, JAC sau Brilliance-SWM Motors puteţi găsi pe site-ul suvcars.ro, acolo unde puteţi face solicitare şi pentru test drive.

Toate maşinile importate sunt fie electrice, fie cu motoare pe benzină de 1.5 litri. În ofertă nu există modele cu motoare diesel.

„Am simțit că din portofoliu ne lipsesc aceste mărci. Asta înseamnă că acoperim un segment de 20.000-30.000 Euro, după aplicarea subvențiilor de la stat. O parte din mașini sunt deja înscrise în Programul Rabla. În șase luni am avut opt transporturi. Pregătim livrări în București pentru companii de curierat care vor dubița electrică DFSK EC-35”, a declarat Emanuel Medvedev, oficial al alianţei.

Mai multe detalii găsiţi în articolul sursă, însă fie vorba între noi, nu ştiu cât succes vor avea aceste branduri no name. Eu personal nu aş da 30.000 de euro pe o maşină despre care nu am auzit niciodată în viaţa mea. Voi ce părere aveţi ?

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.