Gadget News 📰 – 3.10.22 (NVIDIA RTX 4090 și primele teste de benchmark, Brave pregătește o actualizare utilă, Twitter se inspiră de la TikTok etc)

În fiecare dimineață sper să vin în fața voastră cu o selecție de știri interesante, inedite etc. Astăzi veți afla mai multe detalii despre Apple, Brave, NVIDIA, Tesla etc.

1. Elon Musk prezintă robotul umanoid Optimus. Stați liniștiți, este muncă în progres și vor mai trece ani de zile până la o variantă comercială;

2. Brave vrea să ne scape de ferestrele de tip popup cu consimțământul legat de cookie-uri. Mă rog, cele ce au impact negativ în ce privește navigarea pe web;

3. Primele teste benchmark pentru NVIDIA RTX 4090 GPU. Performanțele ar fi cu 60% peste NVIDIA RTX 3090 Ti și cu 80% peste generație anterioară RTX 3090.

4. Căștile Anker Soundcore Liberty 4 pot monitoriza ritmul cardiac. Căștile Anker sunt apreciate în afară, iar în România se află cumva sub radar, deși înțeleg că oferă performanțe bune pentru prețul afișat.

5. Tesla a construit 365.923 vehicule electrice în Q3 2022, creștere de 42% față de Q2 2022. Au turat motoarele, pardon, mai degrabă pornit.

6. Nothing Ear pregătește o altă pereche de căști cu un design neconvențional pentru cutia de încărcare. Aparent, le merge mai bine pe această nișă;

7. Bloomberg spune că reducerea dependenței Apple de China cu doar 10% ar lua…, 8 ani. Sunt date interesante pe acolo, 98% din iPhone-urile produse până acum au fost manufacturate în China;

8. Apple este luat la țință în Coreea de Sud de către autoritățile antitrust pentru taxa de 33% din App Store. Coreea de Sud nu este cea mai prietenoasă țară cu Apple.

9. Twitter se inspiră de la TikTok în ce privește clipurile video verticale. Da, știu, Twitter nu a fost aproape niciodată relevant în țara noastră.

10. Samsung Galaxy Tab A8 a început a primi update la Android 12. Este o veste bună pentru cei ce au cumpărat una dintre cele mai ieftine tablete Android de la Samsung;

11. Review pentru subwoofer-ul Sub Mini.

Bonus: Review pentru FIFA 23

[embedded content]

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.