Cât de smart poate fi o saltea ortopedică?

Cred că de multe ori tratăm cu mai puțină atenție față de cât ar trebui salteaua pe care dormim. În sensul în care dacă cumperi un produs de calitate, vei avea partea de un plus de odihnă (te trezești cu mai multă energie și cu mai puține dureri), dar și o postură mai bună a coloanei vertebrale. Apropo, 1 / 3 din viață o dormim și nu strică un plus de atenție pentru suprafață pe care ne așezăm seară de seară. 

Discutam zilele trecute cu Darius despre faptul că de-a lungul timpului am fost plecați în diferite deplasări prin lume, iar unele hoteluri ne-au lăsat o impresie excelentă în ceea ce privește salteaua patului. Colegul meu îmi spunea că în SUA se alocă un interes special, iar prețurile încep de la 5 – 6000 dolari în sus. 

Bineînțeles, costuri de genul sunt de-a dreptul prohibitive pentru țara noastră. Sunt puține persoane ce-și permit să aloce o sumă atât de mare. 

Sunt produse ieftine ce includ să zicem destulă tehnologie și promit un somn odihnitor. Spre exemplu, o selecție de saltele Prestige găsiți în oferta eMAG. 

Poți selecta modelul favorit în funcție de tipul de produs (cu arcuri, arcuri individuale, husă detașabilă, memorie sau cu spumă), alegi fermitatea dorită (fermă, medie sau moale), după dimensiunile saltelei și după grosime. 

Mă uitam că modelul de top include un tricot termoregulator, antitranspirant și antialergic, strat de vatelină pentru confort cu fibră antialergică și antipraf. Au inclus și un burete HyperSoft de 1 cm, spumă cu memorie termosensibilă cu grosimea de 5 cm și spumă elastică cu 7 zone profilate cu celulație deschisă. Aș spune că pentru 1500 lei pe dimensiunea 180 x 200 cm include destul de multe elemente pe care le-aș considera aproape smart. 

Sunt curios să aflu și din experiența voastră pe partea de saltele ortopedice. Sunt sigur că știți mai multe față de mine și o să aflu lucruri noi. 

Acest articol este susținut de către eMAG. Opiniile exprimate aparțin autorului. 

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.