Ford lucrează la o nouă generaţie de faruri ce va putea proiecta informaţii pe asfalt

gAuto

Viitoarele modele Ford ar putea schimba nu doar motorul, trecând de pe termic pe electric, ci şi tipul de faruri.

S-ar părea că actualele faruri clasice au nevoie de un upgrade, unul care să dovedească avansul tehnologic din industrie. Ford testează zilele acestea faruri capabile să proiecteze pe asfalt diverse informaţii primite de la sistemul de navigaţie. Pe şosea şoferii vor putea vedea semne rutiere, treceri de pieton (chiar şi în acele zone unde sunt şterse), trasee pentru biciclişti, limitări de viteză şi multe altele.

O idee interesantă este legată de proiectarea pe asfalt a unor semne strâns legate de vremea de afară. Spre exemplu, dacă afară este iarnă şi ninge sau a nins înainte şi şoseaua prezintă risc de acoperire cu gheaţă, şoferul va putea vedea un fulg de nea proiectat pe asfalt cu rol de avertizare.

Sistemul testat de Ford zilele acestea nu este ceva nou în industrie, Mercedes-Benz foloseşte ceva similar pe maşinile de ultimă generaţie. Tehnologia brevetată de germani se numeşte comercial Digital Light şi este utilizată deja în acele ţări în care legislaţia permite.

Sursa: automarket.ro

Urmărește-ne pe Google News

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Aspire V3-571G.