Samsung ISOCELL HP3 – detalii oficiale pentru a doua generaţie a senzorului de 200 Megapixeli

Foto si Video

Samsung a lansat oficial a doua generaţie a senzorului de 200 Megapixeli – Samsung ISOCELL HP3. Destul de ciudat este că prima generaţie, Samsung ISOCELL HP1, nu a fost folosită încă pe niciun device, astfel că nu există niciun fel de feedback pentru aceasta.

Revenind la Samsung ISOCELL HP3, producătorul sud-coreean susţine că acest senzor de 1/1.4 inch are cei mai mici pixeli din industrie (0.56 μm). Comparativ cu Samsung ISOCELL HP1, noul senzor este mai subţire şi ocupă o suprafaţă cu 20% mai mică, astfel că acesta va putea fi integrat în smartphone-uri mai suple.

Samsung ISOCELL HP3 foloseşte tehnologia Tetra Pixel, una care combină 16 pixeli într-unul singur, rezultatele finale urmând a fi clare şi bine conturate. Samsung susţine că modul low-light va oferi poze excelente la o rezoluţie de 12.5 Megapixeli. Senzorul utilizează şi tehnologia ChameleonCell, un fel de pixel binning configurabil, cât şi sistemul Super QPD pentru o focalizare rapidă şi foarte exactă.

Noul senzor Samsung oferă suport pentru înregistrare video la rezoluţie 8K cu 30 fps şi 4K cu 120 fps.

Sunt multe detalii tehnice oferite de Samsung în comunicatul de presă oficial, însă nu ştiu dacă încălzeşte pe cineva toate aceste informaţii în condiţiile în care compania nu a reuşit încă să integreze senzorul de 200 Megapixeli pe niciun device. Ceva nu funcţionează cum trebuie, altfel nu îmi explic situaţia.

Urmărește-ne pe Google News

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.