Pe fondul vânzărilor modeste, Samsung ar avea mai bine de 50 de milioane de smartphone-uri blocate în depozitele distribuitorilor

Smartphone

În perioada acută a pandemiei COVID-19 vânzările de smartphone-uri au crescut destul de mult, însă acum, la doar câteva luni distanţă, mersul evenimentelor a fost schimbat radical de o serie de factori geopolitici şi economici pe care îi ştiţi deja.

Vănzările globale de smartphone-uri sunt pe o pantă puternic descendentă, aspect pe care unii producători nu l-au luat în calcul. Un astfel de exemplu este Samsung. Compania sud-coreeană şi-a estimat pentru 2022 vânzări de peste 270 de milioane de telefoane inteligente, însă nu s-a gândit la o scădere atât de abruptă a vânzărilor. În acest context surse din Coreea de Sud susţin că în prezent Samsung ar avea mai bine de 50 de milioane de smartphone-uri blocate în depozitele distribuitorilor.

Aceste device-uri aşteaptă să fie vândute, însă cui ? Mare parte din acest stoc ar conţine modele accesibile din seria Galaxy A, serie gândită pentru acea categorie de oameni cu resurse financiare limitate. Ori această categorie de oameni este cea mai sensibilă la inflaţie, la modificări în sus ale ratelor bancare, la creşteri de preţ constante etc. Pentru ei în prezent telefonul nu mai este o prioritate.

Foarte probabil în săptămânile următoare vom asista la noi campanii promoţionale agresive din partea Samsung, unele ce vor reduce din profitul companiei, dar care vor încerca eliberarea stocurilor din depozite.

Urmărește-ne pe Google News

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.