Cinematografele din Rusia au ajuns să proiecteze filme noi descărcate ilegal de pe internet (torrente)

Diverse

Au trecut deja două luni de când Rusia a atacat Ucraina, eveniment în urma căruia ţara a primit numeroase sancţiuni economice. Foarte multe companii occidentale s-au retras sau şi-au suspendat activitatea din Rusia, lumea cinematografiei nefiind o excepţie.

Pentru că producătorii au oprit distribuirea pe canale oficiale a noilor filme, cinematografele ruseşti caută soluţii pentru a nu da faliment. Cum producţia internă este minimă, mai multe cinematografe au ajuns să proiecteze filme noi descărcate ilegal de pe internet (torrente). Chiar dacă costul acestui proces este zero, cinematografele cer în continuare bani pentru biletul de intrare.

O altă soluţie găsită de cinematografe este aceea de a închiria sălile de cinema diverselor persoane fizice, urmând să proiecteze pentru acestea orice film doresc (descărcate sau nu ilegal).

Interesant este că pentru a combate intern parte dintre sancţiunile occidentale, Rusia a legalizat pirateria în luna martie. Astfel companiile ruseşti nu trebuie să mai plătească drepturi de proprietate intelectuală către producători de orice fel, atât timp cât aceştia vin din aşa numitele ţări neprietenoase.

În acest context, cinematografele scapă basma curată chiar dacă rulează filme pentru care nu au drepturi.

Sursa: nytimes.com

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.