Tencent (jocuri precum PUBG, Clash of Clans sau Fortnite) ar urma să cumpere Black Shark (divizia de telefoane pentru gaming a celor de la Xiaomi)

Hardware

O veste extrem de interesantă vine din China, acolo unde Tencent (unul dintre cei mai mari producători globali de jocuri mobile, cunoscut pentru titluri celebre precum PUBG, Clash of Clans sau Fortnite) se află în tratative avansate cu Xiaomi pentru achiziţia Black Shark, divizie specializată pe smartphone-uri de gaming.

Se pare că tranzacţia are şanse foarte mari de a se realiza, sursele indicând chiar şi o sumă de achiziţie – 3 miliarde de yuani, adică aproximativ 472 milioane de dolari.

Se pare că Tencent îşi doreste să intre pe piaţa de mobile gaming şi la nivel hardware, astfel că o integrare a jocurilor sale cu viitoare smartphone-uri dedicate ar oferi utilizatorilor o experienţă nouă şi incitantă. Sigur că există ceva planuri şi pentru segmentele AR sau VR, chiar şi pentru zona metaverse.

Momentan nici Tencent, nici Xiaomi / Black Shark nu au oferit detalii, tocmai de aceea trebuie să avem răbdare. Cert este că mai multe surse indică aceeaşi informaţie.

Sursa: notebookcheck.net

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.